MEDICINSKO TERMALNI CENTER FONTANA

(c) fontana

V MTC Fontana so na voljo številni notranji in zunanji bazeni z več kot 500 kvadratnimi metri skupne površine v dveh etažah, ki med seboj nista povezani. Glavna značilnost bazenov je termalna voda, vsi bazeni pa imajo tudi številne podvodne masaže, whirlpoole in vodne efekte. Temperatura vode v bazenih se giblje od 30 do 36 stopinj Celzija. Vstopnica vključuje koriščenje bazenov in savn. Prepustite pa se lahko tudi sproščanju in uživanju ob vodnih masažah. Kopanje v termalni vodi je še posebej priporočljivo pri obolenjih sklepov in vezi, mišic, kosti, boleznih obtočil, perifernih živčnih lezijah, presnovnih, ginekoloških, psihosomatskih boleznih itn.

Dostopnost:
Parkirni prostori – da
Urejeni WC za invalide – ne (v letošnjem letu bo izvedena sanacija teh prostorov).
Dvižni pripomočki za dostop v bazene – ne
Osebje za pomoč invalidom - ne, zato priporočajo  vstop invalidnim obiskovalcem s spremljevalci

KONTAKT

MEDICINSKO TERMALNI CENTER FONTANA

Doris Urbančič Windisch, vodja prodaje
MTC Fontana d.o.o., Koroška cesta 172, 2000 Maribor


DRAŠ CENTER

(c) draš-center

Športna dvorana je v popolnosti dostopna za invalide, ki se v dvorani lahko ukvarjajo s košarko, odbojko, badmintonom ali vadijo na fitnesu, v centru so na voljo sanitarije prirejene za invalide, kot tudi garderobe in tuši.

KONTAKT

DRAŠ CENTER

Marko Kremžar
Pohorska cesta 57, 2000 Maribor


ŠPORT PARK KRSNIK

Športni park Krsnik nudi za invalide brez gibalnih ovir koriščenje naslednjih športnih površin: savna, tenis, mali nogomet, odbojka, ribolov, košarka, squash, namizni tenis, prostor za piknike.

Dostopnost:
Parkirni prostor - da
Dostop z invalidskimi vozički na športne površine (squash, namizni tenis, tenis)- ne
Dostop z invalidskimi vozički na zunanjih igriščih (mali nogomet, odbojka, ribolov, prostor za piknik) – da
Dostop z invalidskimi vozički v gostinski del – delno (s pomočjo spremljevalcev)

KONTAKT

ŠPORT PARK KRSNIK

Tatjana Brglez
Dolnja Počehova 34b, 2211 Pesnica pri Mariboru


ŠRC RA-TA-TA-TA-TA

Naš center nudi pester izbor aktivnosti, ki so dostopne tudi invalidnim osebam. Preizkusite lahko vašo natančnost in spretnost v streljanju z več vrstami ognjenega orožja, prav tako se pozabavate z lokom, fračo, samostrelom in zračnim orožjem. Pripravili smo tudi novosti kot so laserski simulator in puhalnik, prav tako pripravljamo »ročni nogomet v živo«.

Dostopnost: 
Parkirni prostor – da
Dostop v kletne prostore ŠRC –da, z dvigalom

KONTAKT

ŠRC RA-TA-TA-TA-TA

Ulica heroja Šaranoviča 36
2000 Maribor


ŠPORTNI OBJEKTI MARIBOR

(c) Športni objekti Maribor

Športni objekti, s katerimi upravljamo nudijo varne pogoje ter so primerni za športno preživljanje prostega časa za invalide. Na objektih Dvorana Tabor in Kopališče Pristan so urejeni parkirni prostori za invalide, omogočen je primeren dostop do bazena, do dvorane za namizni tenis in do kegljišča. Na razpolago so urejene sanitarije in tuši za invalide.

KONTAKT

Športni park Tabor, Dvorana Tabor, Ledna dvorana

Aleš ANTOLINC
Koresova ul. 7, 2000 Maribor

Kopališče Pristan

Koroška c. 33
2000 Maribor


UNIVERZITETNI ŠPORTNI CENTER LEONA ŠTUKLJA

UŠC Leona Štuklja je namenjen športnim dejavnostim študentov in zaposlenim na Univerzi v Mariboru in v prostih terminih tudi drugim uporabnikom. Objekt ima več namenskih dvoran:
- velika dvorana (možnost pregraditve v tri sektorje) omogoča izvajanje različnih športnih zvrsti: odbojke, košarke, badmintona, malega nogometa in namiznega tenisa;
- dvorana za borilne športe omogoča izvajanje borilnih veščin aikido, karate in judo;
- dvorana za aerobiko in plese je namenjena aerobiki, plesom, ritmiki in jogi;
- dvorana za skvoš (dva prostora) omogoča igranje skvoša,
- dvorana za fitnes (dva prostora).
Izvajalci so:
- usposobljeni in habilitirani učitelji športne vzgoje na UM
- licencirani vaditelji športnih dejavnosti
- osebje UŠC Leona Štuklja, ki skrbi za pripravo ter vzdrževanje dvoran in ustreznih rekvizitov.
Vadbe: Cardio vadba / STEP TNZ; Pilates (pilates z rekviziti, jogaletas); Joga; Vadba za zdravo hrbtenico; Fitnes; Igre z žogo (odbojka, košarka, mali nogomet) ; Športne igre z rekvizitom (badminton, namizni tenis, tenis in skvoš), ; Zunanje dejavnosti (nordijska hoja, tek in pohodništvo).

Dostopnost:
Dvorani za aerobiko in ples ter fitnes in finska savna sta v prvem nadstropju (možen dostop le po stopnicah), ostale dvorane pa so v pritličju objekta in zlahka dostopne prav vsem.

KONTAKT

UŠC LEONA ŠTUKLJA

mag. Miha Pauko
Koroška c. 130, 2000 Maribor


ŠPORTNA DVORANA LENT

Dvorana je invalidom prijazna, v njej je urejena posebna garderoba za invalide, tuš za invalide in WC. Prostori so opremljeni s posebnim alarmnim sistemom v primeru nuje. Športna in večnamenska dvorana s svojo tehnično in prostorsko opremljenostjo omogoča izvedbo najrazličnejših treningov, rekreacijskih športov, športnih in zabavnih prireditev kot tudi izvedbo turnirjev in tekmovanj. Na tleh je profesionalen športni hrastov parket, ki je zaradi trikratnega laserskega lakiranja odporen na sledi invalidskih vozičkov.

KONTAKT

ŠPORTNA DVORANA LENT

Loška ulica 13
2000 Maribor